Profertil alkalmazása férfi infertilitással küzdő betegeknél

Dr. Szöllősi János nyugdíjas egyetemi tanár szülész nőgyógyász és andrológus szakorvos az Andrológiai ambulancia létrehozója a Szegedi Tudományegyetem Női Klinikáján. Az ambulancia 40 éve működik és évi 3000 férfit vizsgál és alkalmas esetekben a férfi termékenység elősegítésére megfelelő kezeléseket végez, így meglehetősen magas számban alkalmazzuk a Profertilt.
Nagyszámú intrauterin inszeminációt végzünk klinikánkon és ezen meddő párok férfi tagjánál a fertilitás növelésére Profertil kezelést alkalmazunk.
A Profertil tartalmaz E-vitamint, Cinket, Szelént, Q10-et, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében nagy szerepe van. A folsav nagy szerepet játszik a sejtosztódásban, a L-carnitin és L-arginin pedig a spermiumok számát és motilitását fokozza.
Tekintettel arra, hogy a spermiumok teljes kifejlődéséhez 74 ± 5 nap szükséges, így a Profertil kezelést napi 2×1 kapszulával javasoljuk a terhesség tervezésétől minimum 3 hónapig, vagy esetleg hosszabb ideig a terhesség bekövetkezéséig.

 

Profertil elősegíti a férfi termékenység javulását az „Europai Medical Journal”-ban közölt vizsgálatok szerint (2014)

 

  • A spermatozoák megnövekedett hyaluronsavkötő képességét javítja, 3 hónapos Profertil kezelést követően szignifikánsan csökken a DNS töredezettség és ezáltal a megtermékenyítő képesség fokozódik.
  • Redukálja az oxidatív stressz hatását a spermiumokra. Növeli a spermium számot és a progresszíven mozgó ondósejtek számát, illetve morfológiáját.
  • A fenti jó hatások eredményeként a terhességi ráta emelkedik.
  • Ajánlatos a Profertil szedése a férfi termékenységi zavarok esetén és az asszisztált reprodukciós technikák alkalmazása során.
  • Nem javasolt az alkalmazása Azoospermia, urogenitális infekciók és hormoneltérések esetén.
  • Készítmény mellékhatást vagy kellemetlen tünetet nem okoz és az EU országaiban kapható ez a hasznos készítmény a férfi fertilitás növelésére.